Klamme kys og kærlighed - en introduktion til den voksne læser

(...hvis du er barn, så se videoen længere ned på siden).

Siden 2012 har to personer af samme køn kunnet blive gift i Den Danske Folkekirke. Da det gik op for mig, at der ikke fandtes børnebøger om emnet, skrev jeg et manuskript til en billedbog.

Det er svært at måle et fænomen som homofobi, men at det findes, er der ingen tvivl om. Samtidig er der præster, der ikke vier samkønnede par, hvilket de er i deres ret til, fordi præster i Folkekirken har samvittighedsfrihed til at sige nej. Dette er med til at sikre bredden i folkets kirke, fordi disse præster repræsenterer en del af Folkekirkens medlemsskare.

Når en præst ikke vil vie samkønnede par, bygger holdningen i de fleste tilfælde ikke på homofobi, men på at vedkommende har et fundamentalistisk bibelsyn og/eller anser ægteskabet mellem mand og kvinde for at være en såkaldt skabelsesordning.

Set fra børnenes synsvinkel er det imidlertid uheldigt, at deres forældre ikke nødvendigvis kan få den samme betjening som heteroseksuelle par. Når forældrene skiller sig ud, gør børnene det også. "Klamme kys og kærlighed" er ment som et lille bidrag til at forhindre børnene i at føle sig anderledes.

Jette Simonsen har illustreret bogen med nogle virkelig vellykkede tegninger.

"Klamme kys og kærlighed" er udgivet som hardback, e-bog og lydbog (indlæst af mig).

En kort reklamevideo for "Klamme kys og kærlighed"

Her fortæller Egil lidt om bogen. Videoen er lavet til børn.

Interview med illustrator Jette Simonsen

Jydske Vestkysten har d. 8.6.2021 bragt en fin artikel om Jette Simonsens arbejde med bogens illustrationer. Artiklen kan læses her.

Anmeldelse i Præsteforeningens Blad

"Klamme kys og kærlighed" har fået en særdeles grundig og positiv anmeldelse af sognepræst Michael Rønne Rasmussen i Præsteforeningens Blad, 47/2021.
Et par citater:
"Så enkelt og ukompliceret kan det gøres, hvis man vil tale med børn om, at kys og kærlighed mellem to voksne af samme køn ikke behøver at være et overvældende problem."
&
"...for dem, der synes at kærlighed og kys er OK mellem alle slags prinser og prinsesser, er det en lille perle af en bog, som hermed får et godt ord med på vejen."

Lektørudtalelse

"Klamme kys og kærlighed" har fået en lektørudtalelse. Man må kun citere højst 10% fra sådan en, så de kommer her: "En sød lille historie om fordomme og om at kærligheden mellem to mennesker er det, der betyder noget".
Der anbefales indkøb til landets biblioteker: "En fin lille bog med et vigtigt budskab. God at have i samlingen."

Vil man ikke købe bogen, giver lektørudtalelsen mulighed for, at man kan låne den på biblioteket.

Anmeldelser

Her kan man læse anmeldelser af "Klamme kys og kærlighed":