"Bondesønnens mareridt og andre fortællinger fra Danmaks kirkehistorie" er præcis, hvad titlen beskriver, nemlig 11 kirkehistoriske fortællinger; én fortælling pr. århundrede fra 900-tallet (hvor kristendommen blev indført i Danmark) til 1900-tallet. "Bondesønnens mareridt" er både titlen på bogen og på den første fortælling.

Bogen er illustreret af Palle Bregnhøi, som de sidste 5-6 årtier har leveret illustrationer til en lang række børne- og fagbøger.

Bogen er både udgivet som traditionel bog, e-bog og lyd-bog.

Pressen skrev:

Egil Hvid-Olsen placerer med stor fortælleteknisk dygtighed forskellige børn - enten piger eller drenge - som hovedpersoner i de ofte voldsomt dramatiske historier, der lader bogen bevæge sig op igennem århundreders krig, kamp og konflikt - både i det ydre og det indre. For det fornemme ved bogen er, at den udover de danmarkshistoriske begivenheder, der knytter sig til kirken som institution - kirkebyggeri, korstoge og kongemord - fortæller det enkelte menneskes kvaler med at komme til rette i tilværelsen, så man forstår, at mennesker til alle tider har troet og tvivlet, og at vi i dag er en del af den samme historie, når vi som danskere overvejer, hvad kristendommen er og har at betyde for os. - Kristeligt Dagblad.

Præsten Egil Hvid-Olsen har skrevet en bog til børn og unge om Danmarks kirkehistorie. Ikke for at få dem til at tro, men for at få dem til at forstå, hvorfor de er, som de er. - Weekendavisen.

Bogen er en perlerække af 11 danmarksfortællinger fra 900-tallet til 1900-tallet Hvert århundrede har sin egen fortælling. Alle er de fortalt med udgangspunkt i den indflydelse, kirken og dens mænd på godt og ondt har haft på historiens gang. - Dansk Kirketidende.

Alle [bogens] historier er spændende og identificerbare og rummer meget faktuel viden om danmarkshistorien og om kirkens rolle på godt og ondt - mest godt. - Lektørudtalelse.

Et par eksempler fra bogen

Her er en video, hvor jeg læser to små udpluk fra "Bondesønnes mareridt..." højt.

Her kan man se et par interviews med mig om bogen:

​​http://www.tvmidtvest.dk/nettv. Skriv "Egil" eller "Hvid-Olsen" i det​ lilla søgefelt og tryk på "enter".

http://familiekanalen.tv/?portfolio=egil-hvid-olsen-forfatter-og-sognepraest-i-grindsted

Billedet ovenfor til venstre og nedenunder er to af Palle Bregnhøis 33 illustrationer til bogen. Det første forestiller en stenhugger, der i 1100-tallet forarbejder granitblokke til kvadersten, så de kan bruges til at bygge kirker med. Det andet viser en scene, hvor pigen Karen af helt særlige grunde opsøger den gamle Ane, der i 1600-tallet anklages for at være heks. Det er også Bregnhøi, der har malet bogens forsidebillede, der kan ses øverst på siden. Det illustrerer selve bondesønnens mareridt.

"Bondesønnens mareridt..." - som lydbog og e-bog

"Bondesønnens mareridt..." er udsolgt som papirbog, men den kan stadig købes som lyd- og e-bog.

Lydbogen kan downloades fra forskellige internetboghandler, f.eks.: hos WilliamDam.dk.

E-bogen kan downloades fra forskellige internetboghandler, f.eks. hos WilliamDam.dk.